joi, 28 martie 2013

"Vinovatii fara vina"

"You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now, if you know what you're worth, then go out and get what you're worth"- Rocky Balboa

  Noi, oamenii suntem raniti periodic de viata. Si de obicei, fie alegem sa dam toata vina pe altii, fie dam toata vina pe noi insine. Nu putem pune in echilibru greselile pe care le-a fiecare. Avem tendinta sa punem toata vina intr-o singura parte a balantei si nu sa o impartim in mod corect. Ne suparam din lucruri banale si trecem usor peste lucruri importante, grave, care ne schimba viata. Cateodata dam vina pe noi insine, pentru niste lucruri pe care le-am facut in trecut sau nu le-am facut deloc. Chiar daca noi ne-am schimbat, pastram greseli din trecut ca sa ne putem invinovati. Le pastram pentru a avea argumente din care noi sa iesim vinovati, doar ca sa ii protejam pe cei la care tinem, in fata altora. Cel mai corect ar fi sa lasam trecutul in spate si sa ne concentram pe lucrurile pe care trebuie sa le facem acum, in prezent, nu pe ce am facut, nu pe ce vom face, ci pe ce facem acum, doar in momentul prezent. Si pentru ce? Toata aceasta vina pentru ce? Sa ne indepartam de toata lumea, sa luam apararea cui nu trebuie, doar pentru ca ne simtim vinovati ca am facut lucruri in trecut, care acum nu mai conteaza. Nu mai conteaza deloc. Nu mai conteaza pentru noi, pentru ei, pentru nimeni.
  Continuam sa facem lucruri ca sa ne distrugem singuri. Dar oare meritam asta? Meritam sa ne distrugem din cauza unei persoane care nu mai suntem? Care a fost odata "eu", dar care acum a disparut? Cred ca meritam ceva mai bun, meritam lucruri frumoase.
  Dar poate ca nu avem curajul sa luam ceea ce meritam. Lasam lucrurile bune celorlalti, iar noi ramanem fara nimic. Poate avem nevoie doar de cineva care sa ne intinda o mana si sa ne ridice de la pamant,ca sa realizam ceea ce meritam cu adevarat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu