sâmbătă, 9 martie 2013

Matrioska

  Oamenii sunt fiinte ce sunt facute sa nu fie singure. Si probabil acum te gandesti: "Ce legatura are asta cu matrioscele? " Ei bine, eu cred ca au. Adica, fiecare om are sau a avut prieteni. Fie ei iubiti sau amici.
  Fiecare om pe care il vedem pe strada, reprezinta cea mai mare papusa. Vedem doar ce este acea persoana in aparenta. Vedem doar ceea ce alege acea persoana sa ne arate. Ne facem o parere despre acea persoana dupa felul in care este imbracata, dupa cum merge sau vorbeste. Ne lasam pacaliti de un zambet, de o lacrima, negandindu-ne daca acestea vin din suflet, sau sunt doar pentru cei ce privesc.
  Pe parcursul timpului, ne facem prieteni si incepem sa ii cunoastem. Fiecare papusa mai mica, inafara de ultimele doua, sunt diferite puncte prin care trece prietenia. Fiecare papusa reprezinta oamenii cand sunt nesuferiti, prietenosi, calmi, tristi, fericiti. Sunt asa, pentru ca incepem sa ii descoperim din ce in ce mai bine, iar ei ne arata cum sunt ei, in toate felurile lor de a fi. Si noi incepem sa ne dam seama cand au un zambet fals sau plang doar pentru a impresiona.
  Cand ajungem sa cunoastem o persoana pana la penultima papusa, ajugem sa iubim acea papusa. Sa iubim calitatile, cat si defectele acelei persoane. Sa cunoastem starea acelei persoane doar dupa modul in care ne spun "Buna!" sau dupa partea de drum pe care merge. Penultima papusa este cea mai simpatica. Ne indragostim de ea fie ca este ciobita putin. Daca ajungem pana la aceasta papusa, inseamna ca suntem cu adevarat speciali pentru acea persoana.
  Insa ultima papusa... Ultima papusa este acea parte din persoana pe care nu o descoperim niciodata. Acea parte care nu o sa fie niciodata descoperita. Fiecare persoana are secrete pe care nu le va sti nimeni niciodata.Acea papusa reprezinta acea parte.
  Pana sa descoperim fiecare papusa, trebuie sa ne chinuim mult sa le desfacem. Trebuie sa deschidem fiecare papusa calm si ferm si sa nu incercam sa desfacem o papusa prea repede sau prea brusc, deoarece riscam sa o spargem.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu