marți, 24 iulie 2012

Iubirea

  Rasfoiam niste poze vechi, le priveam cu oarecare melancolie si ma gandeam, oarecum uimita, cum acest sentiment, iubire, ne poate face sa fim plini de sparante si dragoste, apoi lipsa ei ne seaca de cea mai mica particula de fericire ramasa in noi.
  Ma gandesc la oamenii care spun mereu ca ei plang din dragoste. Oare? Dragostea nu e aceea care ne face fericiti? Care ne face sa avem chef de viata si simtim ca putem zbura? Care ne aduce zambetul pe buze cand ne trezim dimineata? Da, aceea e. Oamenii au impresia ca plang deoarece iubesc prea mult pe cineva. Dar nu. Ei plang defapt din lipsa celuilalt de iubire pentru ei. 


  Acum pobabil o sa intru intr-un subiect destul de delicat. Iubirea neimpartasita. Banuiesc ca, cu totii am placut cel putin o data pe cineva, iar acea persoana nu ne impartasea aceleasi sentimente. Sau placeam o persoana, dar nu am avut niciodata curajul sa ii spunem asta. Si de cele mai multe ori, in aceste cazuri, urmeaza sa pierdem acele pesoane, pentru ca, pe langa faptul ca nu le spunem ce simtim cu adevarat, uitam sa le aratam si cat de mult ii iubim, ca prieteni. Uitam sa le fim prieteni, deoarece ne e frica sa nu ne aratam sentimentele. Uitam sa le fim alaturi cand le e greu si cand au cea mai mare nevoie de noi. 
  Noi, oamenii suntem foarte dificili. Nu ne gandim, ca intr-un final vom murii cu totii si orice lucru facut, chiar cea mai mare tampenie, se va uita cu timpul, deoarece nimic nu dureaza o vesnicie. 


  Prima dragoste. 
  Nu-i asa ca si voi ati iubit pe cineva pana acum? Si va tot intrebati daca acela este alesul, sau daca veti mai iubi pe cineva asa cum ati iubit acea persoana? Da.. cu totii am facut asta. Dar, prima iubire, nu neaparat este cea mai puternica, dar, cred eu, este cea mai speciala. Vom tine minte toata viata prima persoana care ne-a facut sa simtim fluturasi in stomac, care ne facea sa zambim, desi nu era prin jur, care ne-a facut sa varsam primele lacrimi din tristete, care ne-a facut sa ii ducem dorul doar dupa o ora dupa ce v-ati vazut, care v-a facut sa varsati lacrimi de fericire si multe altele. Ma intreb, oare cand voi fii mai mare, imi voi aduce aminte de prima iubire, cu atat de mult drag cum imi aduc aminte acum?


   Prietenii.
  Aici nu ma refer la cum ne poate influenta un prieten relatia de cuplu, ci ma refer la acei prieteni care ne fac sa ne indragostim de ei, fara sa faca nimic special, pur si simplu sa fie ei insisi. Cred ca e cea mai nasoala chestie. Prietenul caruia ii spuneai tot ce se intampla cu tine? Tot ce simti? Tot ce gandesti? Sa fii acum indragostita de el? E o chestie foarte nasoala si sper sa nu treceti niciodata prin asa ceva. Cel mai greu este sa incerci sa deosebesti un sentiment de prietenie, de un sentiment de dragoste. 


  Destinul.
  Vorbeam intr-o zi cu una din prietenele mele, cred, iar eu spuneam ca daca iubesti pe cineva, merita sa lupti pentru el, indiferent de ce sanse ai. Iar ea a spus cel mai intelept lucru pe care l-a spus cineva vreodata  "Daca doi oameni se iubesc, nu trebuie sa lupte unul pentru celalalt." M-a pus pe ganduri si m-am gandit asa: Daca cineva cu adevarat iti e destinat, nu trebuie sa lupti pentru el si sa fortezi soarta, trebuie sa fii intelept si sa astepti pe cel care te asteapta. 

SFARSIT!
  

duminică, 1 iulie 2012

Baietii

  BAIETII.

  1. Un subiect atat de complicat si totusi atat de simplu. Uneori sunt foarte usor de inteles, alteori, nu iti poti explica deloc ceea ce vor sau ceea ce fac. De obicei, vezi lucrurile clar, doar daca esti inafara unei situatii anume, iar daca esti implicata intr-o situatie, nu iti poti da deloc seama de ce face un baiat anumite lucruri. 
  De exemplu, fetelor, de cate ori v-ati intrebat de ce un baiat va tachineaza si nu ati putut ajunge niciodata la o concluzie si cat de usor va dadeati seama ca o place pe prietena voastra atunci cand o tachina?
  
  2. Baietii si sentimentele. Toate fetele au spun cel putin o data ca baietii sunt niste insensibili, fie din cauza unei iubiri nereusite, in cele mai multe cazuri, fie din cauza baietilor care o tachineaza la scoala. Dar oare s-a gandit cineva vreodata ca baietii chiar simt, chiar daca nu arata asta prea mult? Am vazut multe feluri de baieti: care isi arata sentimentele in public si nu le e frica de parerea altora; care simt foarte multe in adancul sufletului lor, dar nu il arata decat persoanelor apropiate; care simt, dar arata asta doar celor pentru care simt ceva. Sunt tot felul de baieti, dar nu cred ca este niciunul care sa nu simta nimic. "Si baietii plang cateodata", va amintiti? Nu trebuie sa aruncam cu vorbe urate in ei si nici sa ii ranim, pentru ca simt si ei la fel ca voi, poate chiar mai profund.



  3. Fetelor, cu toate cunoasteti acel baiat care este indragostit de voi, dar simtiti ca este cel mai ok sa legati doar o prietenie cu el. Acel baiat care va face sa radeti si voi il tachinati, dar niciodata nu v-ati imagina mai mult de atat. V-ati gandit oare ce simte el? Oare respingere? Sau se simte bine ca macar vorbiti cu el?

  4. "Acel baiat care te face sa razi, sa te simti bine, sa te gandesti mereu la el si sa zambesti doar pentru ca se plimba prin mintea ta. acel baiat caruia nu ii pasa de tine asa de mult pe cat iti pasa tie de el. Acel baiat care a aparut in viata ta, te-a facut sa te simti ca si cum ai fi in al 9-lea cer, iar apoi pleaca si te face sa simti ca nimeni nu te mai iubeste si esti singura pe lume. Acel baiat la care te gandesti non-stop, iar apoi te gandesti daca si el face acelasi lucru. Acel baiat care iti apare in minte din fiecare motiv "stupid" si nu ti-l mai poti scoate din minte toata ziua." 
  DA! Despre el vorbeam. Stii si tu care. Tocmai te-ai gandit la el. Baiatul pe care il placi in secret, dar niciodata nu i-ai spus asta. Poate se gandeste si el la voi. Ar fi bine sa ii spuneti. 

  5. Baiatul ideal. Banuiesc ca avem cu toate in minte un gen de baiat care ni se pare noua a fi PERFECT. 
  Al meu este asa:
-mai inalt decat mine: pentru ca ma simt protejata
-cu parul lung: imi place genul asta de baieti pentru ca am cu ce sa ma joc, tata are parul lung si imi place mult, arata ca asculta muzica buna 
-brunet: de preferat. Poate fi si blond, dar imi plac mai mult brunetii.
-ochii caprui sau verzi de preferat
-sa asculte rock. In niciun caz manele.
-sa fie slabut
   
   In mare cam atat, dar mai sunt si alte detalii.



  6. FOSTUL IUBIT. Am lasat acest subiect pe ultimul plan, deoarece inca incerc sa trec peste asta. Aproape toate am trecut peste prima iubire. Unele mai usor, unele mai greu, altele deloc. Eu fac parte in categoria "deloc". Inca incerc sa aflu daca dupa o despartire baietii se gandesc la fel de intens la ceea ce a fost, ca si noi, fetele. 
  Fie ca e vina fetelor, fie ca este vina baietilor, fie ca e vina amandurora, relatia s-a sfarsit si nu mai avem ce face. Simtim ca totul s-a spulberat in 1000 de bucatele mici si cerul ne-a picat in cap. Simti ca numanui nu ii mai pasa de tine si esti singura pe pamant. Dupa o perioada de timp, fie ca vrem, fie ca nu, incepem sa ne acomodam fara persoana langa care te simteai cel mai bine, chiar daca mai umbla prin capul tau din cand in cand. Si apoi, banuiesc ca toate ati simtit din nou acele sentimente, pe care le aveati inainte, care apar de nicaieri, atunci cand el va spune "Buna!" sau cand va intersectati privirile pe holul scolii. Simtiti o tulburare atunci cand cineva va reaminteste de el din nou si din nou. Va amintiti primii fluturasi in stomac, primul sarut, prima imbratisare si tot ce va leaga de el. Va amintiti cat de mult l-ati iubit si parca l-ati mai iubi. Va patrunde un dor pana in cele mai adancite colturi ale sufletului si parca i-ati sari in brate de dor. Da.. stiu! Si voi v-ati gandit ca nu o sa aiba o reactie prea placuta. Sau poate o sa se gandeasca "Ce aiurita! A uitat ca nu mai suntem impreuna?". La asta ma gandesc si eu de fiecare data cand il privesc. 

  Timpul de obicei sterge sentimentele, dar nu si amintirile.

  SFARSIT!

Filme

  Am ales acest subiect, deoarece imi ocupa o buna parte din timpul liber. Este lucrul pe care il fac mereu atunci cand am o stare aiurea, pe care cu totii am avut-o macar o data, cand simtim ca nu mai avem nevoie de nimic si ne simtim rau si suntem tristi.   

  In primul rand, imi plac filmele din care pot invata ceva. de exemplu "Edward scrissorhands", de unde am invatat ca oamenii cu cele mai multe defecte, pun cele mai multe sentimente in ceea ce fac, asa cum a facut Edward. Sau am mai invatat ca oamenii, in majoritatea timpului, judeca alti oameni, fara a avea nicio dovada clara a ceea ce ei cred. Mi s-a parut interesant pentru ca povestea a pornit banal, de la o bunica, care ii spunea nepoatei ei de ce ninge, dar ajunge sa fie o poveste foarte emotionanta.     

  
  In al doilea rand, imi aleg filmele pe care sa le vizionez in functie de actori. Si avand in vedere ca actorul meu preferat este Johnny Depp, cele mai multe filme la care ma uit, sunt cu el. Si din cele vazute pana acum, mi-a placut mult "Sleppy Hollow", "Dark Shadows" si "Secret Window". Mi-au placut povestile care stau la baza filmelor si de asemenea, filmele sunt reusite.


 

  Cel mai mult imi plac filmele in care ma regasesc. Si cel mai bun exemplu cred ca este "Like crazy". Nu ma regasesc in totalitate (pana acum), dar in mare parte, ma regasesc. Nu m-a impresionat atat de mult filmul propriu-zis, atat cat m-a impresionat faptul ca ma uitam la film si parca ma vedeam pe mine acolo. Mi l-a recomandat o prietena si pentru asta ii multumesc enorm. 

 

   Ador filmele de dragoste. Imi plac deoarece vad noi povesti de dragoste, desi stiu ca astfel de dragoste se gaseste doar in filme. Imi place sa vad persoane care se iubesc, fac orice sa fie impreuna, trec peste orice amandoi. Se poate intampla orice, dar sunt mereu impreuna. De exemplu "Jeux d'enfants", "Love and Basketball", "Dear John", "Juno" si altele.  

  Imi place genul asta de filme deoarece eu mereu am fost lipsita de afectiune. Din partea parintilor am avut, nu ma pot plange, dar pe parcursul anilor, eu am crescut si nu am mai primit destula afectiune, pe cat aveam nevoie. Chiar daca nu recunosc asta, mereu am nevoie de cineva sa imi spuna "Noapte buna!" seara cand ma bag in pat sau de cineva care sa ma stranga in brate atunci cand ma simt singura. 





  In ultimul rand, dar nu cel din urma, IUBESC serialul "Pretty Little Liars". Imi plac povestile de dragoste, misterul si imi place sa "ghicesc" cine este "A". Imi place la nebunie Keegan Allen(Toby Cavanaugh), dar si Ian Harding(Ezra Fitz) si Tylor Blackburn(Caleb Rivers). Cel mai mult imi place cuplul Troian Bellisario(Spencer Hastings)- Keegan Allen(Toby Cavanaugh), dar si celelalte personaje si cupluri imi plac. 

  

SFARSIT!