vineri, 28 decembrie 2012

Un an nou-2013

  Ideea de an nou, deja imi da o senzatie de un nou inceput, de noi incercari, de noi lupte, de noi iubiri, de noi  dezamagiri si de noi provocari. 
  Anul asta, am invatat o multume de lucruri si am intalnit multe persoane minunate; am realizat ca unele persoane imi sunt mai aproape, chiar daca nu vorbesc cu ele zile intregi, decat altele cu care vorbesc zilnic; am invatat ca nimic nu dureaza o vesnicie si totul pleaca la un moment dat; am invatat ca iubirea exista acolo unde este primita si ramane daca nu o lasi sa plece; am invatat ca lucrurile bune vin doar la cei care merita; am invatat ca trebuie sa lasi persoane dragi sa plece, daca vrei sa intre in inima ta unele mai bune; am invatat ca daca iti ceri iertare, nu esti mereu iertat, cine te iubeste, te iarta fara sa spui vreun cuvant; am invatat ca uneori singurul prieten esti tu; am invatat ca oricat de multi prieteni ai avea, trebuie sa stii sa ii pastrezi in viata ta, doar pe cei adevarati. Am invatat o multume de lucruri, de care sper sa tin cont. Dar cel mai important lucru, l-am invatat de la profesoara mea de engleza: "Orice ai face, sa lupti cu toata forta pentru cel mai important lucru...TU!"
  Cum anul care a trecut nu a fost deloc bland cu mine, doar dupa ce a intrat spiritul sarbatorilor in el :)), sper din tot sufletul ca anul care vine sa fie mult mai bun cu mine. 
  Azi, pentru ca se implineste un an de cand s-a intamplat un lucru care mi-a schimbat radical viata, gandirea si sentimentele, vreau sa las in spate tot ceea ce inseamna trecut trist si sa imi pastrez in viata doar lucrurile care ma fac sa zambesc. Vreau sa invat usor sa apreciez tot ceea ce am si sa incetez sa dezamagesc persoanele la care tin enorm. 
  UN AN NOU FERICIT, PLIN DE BUCURII SI IUBIRE!

vineri, 7 decembrie 2012

Visand la printi

  Ma gandeam sa scriu despre "visul" meu in legatura cu iubirea.
  Nicioata nu am vrut un print pe cal alb. Nici cand eram mica nu imi placeau basmele. Mereu am vrut doar un baiat care sa ma iubeasca neincetat si care sa aiba grija de mine.
  De catva timp, cand mai am putin si fac 17 ani, am inceput sa visez la printi pe cai albi. Eu cred ca sunt o persoana realista, dar totusi, astept un "print" (care sper sa poarte adidasi :)) ), pe un cal alb(care sper sa fie negru :)) ).
  Mi-as dori pe cineva care sa se prosteasca cu mine, chiar daca se uita toata lumea, am nevoie de cineva care sa imi spuna cand gresesc si sa ma ajute sa imi indrept greseala, am nevoie de cineva care sa ma imbratiseze cand imi e dor si sa ma aduca pe calea cea buna, atunci cand sunt sunt confuza.
  As da totul pentru cineva care sa ma iubeasca si sa avem grija unul de altul. As renunta la viata pe care o am, as renunta la prieteni, la familie, la tot, doar ca sa stiu ca voi fii toata viata alaturi de cineva caruia ii pasa de mine, care sa ma tina in brate cand imi e frig si frica, sa il tin in brate cand simte nevoia de iubire sau cand pur si simplu vrea o imbratisare.
  As sta in mijlocul unui razboi, pe o stanca in mijlocul unui ocean, pe varful unui munte sau in mijlocul pustiului, numai sa stiu ca sunt acolo cu persoana pe care o iubesc si care ma iubeste.
  As lupta ani de zile, fara niciun rezultat, daca as stii ca acea persoana ar lupta pentru mine in aceeasi masura. Mi-as da viata pentru cineva care m-ar mangaia pe obraz si mi-ar spune "Maine, totul va fii bine!", chiar daca stie ca nu va fi, dar simte nevoia sa ma vada zambind. As sacrifica fiecare particula de fericire, ca sa vad acea persoana zambind, sa o vad fericita si simtindu-se implinita alaturi de mine.
  Dar deocamdata inca imi astept printul care va aparea pe cal...


Prieteni sau iubiti?!

  Nu am mai postat de mult timp ceva, asa ca m-am hotarat sa scriu ceva. O prietena mi-a dat o idee, asa ca o sa o dezvolt si sper sa iasa ceva frumos.
  O sa vorbesc despre persoanele care se indragostesc una de alta, dar totusi, nu sunt impreuna.
  Cred ca ati vazut cu totii doua persoane, care se vede de la o posta ca sunt indragostite una de alta, dar cele doua persoane, sunt singurele care nu vad acest lucru. Stau aproape tot timpul impreuna, rad, se tachineaza, vorbesc tot timpul, gasesc orice motiv pentru a se baga in seama si pentru a sta cu una cu alta si, evident, tin una la alta.
  Dupa parerea mea, sunt cateva motive pentru care se intampla asta:
~ Una din cele doua persoane este indragostit (si) de altcineva. Aici intra persoanele care ori cred ca cealalta persoana ii considera doar prieteni, iar sentimentul sa fie reciproc, fie le face placere prezenta celeilalte persoane, dar sentimentele pentru alta persoana sunt mai puternice.
~ Una dintre persoane a aflat ca cealalta persoana nu vrea o relatie. In cazut asta trebuie sa se asigure sentimentul de simpatie nu este reciproc. Este posibil ca cealalta persoana sa ii fi refuzat pe altii, pentru acea persoana. Aici, prima persoana ar trebui sa fie absolut sigura ca persoana de care sunt indragostiti nu ii plac, daca nu, sa riste.
~ Una dintre persoane a avut un trecut trist. Aici cele doua persoane sunt indragostite reciproc, dar una dintre ele a suferit prea mult in trecut, iar acum ii este frica sa mai intre intr-o relatie, ca sa nu fie dezamagit din nou.
~Una sau ambele persoane nu vor sa strice relatia de prietenie dintre ei. Aici consider ca daca cele doua persoane chiar se plac, ar trebui sa riste. Daca sunt chiar prieteni adevarati si vor fii impreuna, daca se vor despartii, dupa un timp de pauza, vor putea fi din nou prieteni.
~ Ei sunt doar prieteni, dar ceilalti vad in mod gresit prietenia dintre ei. Aici cei doi se inteleg prea bine, iar altii nu inteleg prietenia dintre ei si considera ca ei se plac.

  Eu una, cred ca daca esti indragostit cu adevarat, vede toata lumea si nu trebuie sa demonstrezi asta. Daca ai ocazia sa iubesti, trebuie sa risti, oricare ar fii pretul. Pentru ca iubirea e cel mai frumos lucru.
  Iubirile vin si pleaca, dar o iubire adevarata vine, dar nu se duce niciodata. Asa ca orice sacrificiu ar merita.
  Unii asteapta miracole, altii printi pe cai albi s.a., dar atunci cand "printul" nostru vine, fie ca apare pe un cal alb, fie ca apare in tenesi, fie ca apare din intuneric sau din ploaie, trebuie sa il pastram alaturi.
  Fiecare viseaza la propria iubire perfecta si la toti va aparea, dar pentru asta trebuie sa riscam, sa incercam si sa luptam.